Nekklachten

Nekklachten

Nekklachten zijn meestal erg vervelend. Mensen met nekklachten hebben vaak niet alleen pijn, maar ondervinden (tijdelijk) ook beperkingen bij het bewegen. Gelukkig zijn de meeste nekklachten vrij onschuldig en verdwijnen na een paar dagen ook weer. Maar ook zijn er nekklachten die lang aanhouden en die erg hinderlijk zijn. Zeker als er ook nog hoofdpijnklachten bij komen.

De meest voorkomende nekklachten zijn:

• Stijve nek; de nek staat in één stand en kan niet of nauwelijks bewegen.

• Whiplash

• Spierknopen

• Artrose

• Nekhernia


 Oorzaken van nekklachten

We gebruiken onze nek heel veel en in de nek zijn veel structuren aanwezig. Er zijn diverse oorzaken waardoor nekklachten kunnen ontstaan. De meest voorkomende zijn: een verkeerde houding, verhoogde spierspanning en verminderde beweeglijkheid van de nekwervels.

Het vele thuiswerken zorgt ook voor veel neklachten.

 

 

Nekklachten

Symtomen van nekklachten:

Nekklachten ontstaan dus in de nek. Maar de gevolgen van nekklachten, zoals pijn, beperken zich niet alleen maar tot de nek. Symptomen van nekklachten zijn bijvoorbeeld: stijf gevoel of pijn in de nek, doortrekkend naar het hoofd en/of de schouderbladen. Ook kan er uitstraling zijn naar de armen: u voelt dan pijn of tintelingen. Tevens is vaak sprake van verminderde beweeglijkheid (mobiliteit), waardoor u bijvoorbeeld uw hoofd niet goed kunt draaien.

Meld u direct aan

Aanmeldformulier

Neem contact met ons op

Contact pagina

Fysiotherapie Balijelaan

Balijelaan 27
3521 GK Utrecht
030-294 36 06
info@fysiobalijelaan.nl

Openingstijden

maandag: 7.30 - 20.30 uur
dinsdag: 7.30 - 20.30 uur
woensdag: 8.00 - 20.30 uur
donderdag: 7.30 - 20.30 uur
vrijdag:

7.30 - 18.00 uur

zaterdag:   10.00 -14.00 uur

zondag:      gesloten

Naar boven