Manuele therapie

De manueel therapeut is gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van mensen met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Manuele therapie is geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard gaan met het slechter bewegen van een gewricht of gewrichten. (bron KNGF) 

Uw behandelaar is gespecialiseerd (HBO Master) en heeft extra kennis van het bewegingsapparaat en in het bijzonder de wervelkolom. Klachten en pijn op dit gebied worden behandeld met speciale technieken. Of manuele therapie ook zinvol is voor uw klachten, bepaalt u samen met uw manueel therapeut.

Behandeling

Een behandeling begint altijd met een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek om de oorzaak van uw klachten te achterhalen.

Succesvolle behandelmethodes zijn  mobilisatie  en manipulatie. Mobilisatie is een langzaam bewegen of rekken van het gewricht. Manipulatie is een snellere, kortere beweging. Beide methoden zijn bedoeld om uw gewricht weer in beweging brengen. Het gewricht voelt vaak snel weer soepeler en beter.

Vergoeding

Manuele therapie zit voor mensen tot 18 jaar in het basispakket van de zorgverzekering. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig. De meeste zorgverzekeraars vergoeden 9 behandelingen manuele therapie.

Binnen onze praktijk zijn Margreet Wisse  en Robbin Veenhof de manueel therapeuten.

Meld u direct aan

Aanmeldformulier

Neem contact met ons op

Contact pagina

Fysiotherapie Balijelaan

Balijelaan 27
3521 GK Utrecht
030-294 36 06
info@fysiobalijelaan.nl

Openingstijden

maandag: 7.30 - 20.30 uur
dinsdag: 7.30 - 20.30 uur
woensdag: 8.00 - 20.30 uur
donderdag: 7.30 - 20.30 uur
vrijdag:

7.30 - 18.00 uur

zaterdag:   10.00 -14.00 uur

zondag:      gesloten

Naar boven