COPD

COPD

COPD is een aandoening van de longen en luchtwegen. COPD is chronisch*, het gaat niet over. Maar een goede aanpak zorgt er wel voor dat de longen minder snel achteruitgaan en dat u langer zelfredzaam blijft. Een gezonde leefwijze met voldoende bewegen helpt om de klachten verlichten. Een recent onderzoek toont aan dat fysiotherapie de kans op longontstekingen bij patiënten met COPD duidelijk vermindert.

Samen met uw fysiotherapeut stelt u een op maat gemaakt oefenprogramma op. Dat is gericht op uw eigen mogelijkheden, doelen en wensen. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van uw conditie, dagelijkse activiteiten vereenvoudigen, zelfstandigheid vergroten en kwaliteit van leven verbeteren. Tijdens de trainingen worden uw waardes regelmatig gecontroleerd. Vervolgens gaat u desgewenst oefenen in groepsverband. Zo komt u ook in contact komt met lotgenoten.

 

COPD

Tijdens de training worden uw waardes regelmatig gecontroleerd

*COPD GOLD 2 en hoger hebben recht op een chronische machtiging fysiotherapie.

Anouk Maassen is gespecialiseerd in de behandeling van COPD patiënten  en aangesloten bij Netwerk COPD Utrecht. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.copdnetwerkutrecht.nl

Meld u direct aan

Aanmeldformulier

Neem contact met ons op

Contact pagina

Fysiotherapie Balijelaan

Balijelaan 27
3521 GK Utrecht
030-294 36 06
info@fysiobalijelaan.nl

Openingstijden

maandag: 7.30 - 20.30 uur
dinsdag: 7.30 - 20.30 uur
woensdag: 8.00 - 20.30 uur
donderdag: 7.30 - 20.30 uur
vrijdag:

7.30 - 18.00 uur

zaterdag:   10.00 -14.00 uur

zondag:      gesloten

Naar boven