Artrose (slijtage)

Artrose (slijtage)

Als we ouder worden slijten onze gewrichten. Bij artrose gaat er meer gewrichtskraakbeen verloren dan wordt aangemaakt. De kwaliteit van het kraakbeen verslechtert en soms verdwijnt het zelfs helemaal. Ook vermindert de hoeveelheid vloeistof die in het gewricht zit. Die vloeistof zorgt ervoor dat het gewricht soepel draait en vangt schokken op.

Door slijtage van gewrichtskraakbeen en een tekort aan vloeistof in het gewricht kunnen botten over elkaar gaan schuren. Dat veroorzaakt veel pijn. Artrose treedt vooral op in de handen, knieën, schouders, nek en heupen. Boven de zestig jaar krijgt bijna iedereen te maken met artrose, maar lang niet iedereen heeft pijnklachten. Soms begint artrose al op jongere leeftijd.

Veel voorkomende klachten bij artrose zijn:

  • Stijfheid bij in beweging komen, vooral ’s morgens;
  • Algehele stijfheid in een gewricht;
  • Bewegingsbeperkingen in een gewricht;
  • Pijn bij belasten, in rust neemt dit af;
  • Een krakend geluid tijdens het bewegen (crepitatie);
  • Gewricht is dikker door een ontstekingsreactie;
  • Veranderde stand van een gewricht.

Behandeling bij artrose

Artrose is onomkeerbaar. De slijtage valt niet te genezen. Wel kunnen de klachten worden beperkt. Bij artrose is het erg belangrijk om op de juiste manier te blijven bewegen. Veel mensen hebben de neiging om minder te bewegen, maar dit verergert de klachten alleen maar! Wij helpen u om het leven met artrose aangenamer te maken. Het is in veel gevallen  goed om op uw houding te letten, in combinatie met oefentherapie om uw gewrichten wat soepeler en uw spieren sterker te maken.

Artrose (slijtage)


vanaf 2018 krijgt u 12 behandelingen fysiotherapie vergoed door basisverzekering bij slijtage van de heup en/of knie!

Vanaf 1 januari 2018 heeft u vanuit de basisverkering ook recht op 12 behandelingen fysiotherapie bij artrose heup en/of knie.
Dit geldt helaas niet voor andere gewrichten.  

Deze 12 behandelingen komen dus bovenop de aantal behandelingen die u al in uw aanvullende verzekering heeft zitten. Houdt er wel rekening mee dat deze 12 behandelingen (omdat ze uit de basisverzekering komen) wel voor rekening van uw eigen risico komen.

Meld u direct aan

Aanmeldformulier

Neem contact met ons op

Contact pagina

Fysiotherapie Balijelaan

Balijelaan 27
3521 GK Utrecht
030-294 36 06
info@fysiobalijelaan.nl

Openingstijden

maandag: 7.30 - 20.30 uur
dinsdag: 7.30 - 20.30 uur
woensdag: 8.00 - 20.30 uur
donderdag: 7.30 - 20.30 uur
vrijdag:

7.30 - 18.00 uur

zaterdag:   gesloten

zondag:      gesloten

Naar boven